تولید واکسن آسم و آلرژی در ایران تا رونمایی از هشت رادیوداروی جدید
تهران- عرصه علم وفناوری در هفته جاری شاهد تحولاتی بود که از آن جمله می توان به ˈتولید 2 واکسن آسم و آلرژی برای اولین بار در ایرانˈ، ˈافتتاح تونل باد مادون صوت در دانشگاه امیرکبیرˈ، ˈارایه دو دستاورد جدید در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایرانˈوˈرونمایی از هشت رادیوداروی جدید تا دهه فجرˈاشاره کرد.
***کاهش شش هزار تنی استفاده از سموم کشاورزی دراستان های حاشیه خزر
رئیس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر وابسته به موسسه تحقیقات شیلات ایران گفت: استفاده از سموم کشاورزی دراستان های کشورمان که در حاشیه دریای خزرقرار دارند در 10 سال گذشته از 10 به چهار هزار تن کاهش یافته است .
***ˈرونمایی از هشت رادیوداروی جدید تا دهه فجرˈ
مجری طرح کلان ملی فناوری تولید رادیو داروها از رونمایی هشت قلم رادیوداروی جدید تا دهه فجر امسال خبرداد.
دکتر ˈامیررضا جلیلیانˈافزود: بر این اساس حدود 20 رادیو داروی اولویت دار انتخاب و اجرای طرح آغاز شد. منظور از انتخاب 20 قلم رادیو دارو این بود که اگر از این تعداد در بازه زمانی کوتاه اجرای طرح مواردی جواب نمی داد، حداقل 15 دارو را بتوانیم در زمان مشخص تولید کنیم.
***ارایه دو دستاورد جدید مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران از دو دستاورد جدید مرکز در سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی خبر داد و گفت : کشت سلولهای ماهی با روش آنزیمی و با بقا طولانی مدت در شرایط کشت و شناسایی و ثبت دومین جنس باکتری ایرانی با نامˈSaliterribacillus persicus از دستاوردهای این مرکزاست
***سند جامع هوافضا تا آبان ماه به شورای عالی انقلاب فرهنگی می رود
دبیر ستاد توسعه فناوری هوافضای کشور از تدوین بخش پایانی سند جامع هوافضای کشورخبر داد و گفت: این سند تا آبان ماه امسال برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی می رود .
دبیر ستاد توسعه فناوری هوافضا خاطرنشان کرد: خلاصه سند توسعه هوافضای کشور به صورت یک سند 30 صفحه ای پس از تدوین نهایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می شود و پس از تصویب این شورا قابلیت اجرایی خواهد داشت .
***فاز نخست شبکه ملی اطلاعات تا شهریورماه اجرایی می شود
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : شبکه ملی اطلاعات از سه فاز تشکیل شده است و فاز اول این شبکه تا پایان شهریورماه اجرایی میشود.
دکترˈرضا تقیپورˈ افزود : بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه ، شبکه ملی اطلاعات باید تا پایان این قانون ( سال 95 ) راه اندازی شود که براین اساس فاز اول این شبکه تا پایان نیمه اول امسال اجرایی می شود .
***طرح کلان هواپیماهای جت 150 نفره وارد مرحله طراحی و تولید شد
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: طرح کلان ملی ساخت هواپیماهای جت 150 نفره پس از عبور از مرحله امکان سنجی وارد مرحله طراحی و تولید شده است.
دکترˈعلیرضا رهایی یادآور شد که کمیته راهبردی این پروژه با توجه به مصوبات شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ( عتف ) و با حضور کارشناسان صنعت هوایی کشور تشکیل شده است .
وی خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در افق چشم انداز، کشور به 600 فروند هواپیمای مسافربری نیاز دارد که از این تعداد باید 270 فروند از نوع 100 تا 150 نفره باشد.
***طرح ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در یزد تصویب شد
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در هشتاد وششمین جلسه کمیسیون دائم شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) موضوع ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در استان یزد و اصل اجرای مرحله طراحی اولیه و مطالعات و امکان سنجی تاسیس آن تصویب شد.
***ماهواره بر سیمرغ تا پایان سال تکمیل می شود
رئیس ستاد توسعه فناوری هوافضا از تکمیل ماهواره بر ˈسیمرغˈ تا پایان سال خبر داد
ˈ سیدمهدی فرحیˈ افزود: تمامی اقدامات لازم برای ساخت ماهوارهبر سیمرغ در حال انجام است که امیدواریم تا پایان سال جاری به پایان برسد البته در حوزه هوا فضا و به خصوص بحثهای فنی آن نمیتوان زمان مشخصی را اعلام کرد.
وی اظهار داشت: همچنین ماهواره امیرکبیردر صورت آماده شدن با ماهواره بر سفیر پرتاب خواهد شد.
***کاوشگر 5 ایران با موجود زنده پس از ماه رمضان پرتاب می شود
سرپرست سازمان فضایی ایران از پرتاب کاوشگر 5 حامل موجود زنده (میمون از نژاد رزئوس) پس از ماه مبارک رمضان خبر داد.
دکتر ˈحمیدفا.ضلیˈ افزود: تمامی اقدامات اولیه جهت پرتاب این کاوشگر با موفقیت انجام شده و تاخیر یک یا دو ماهه در پرتاب این محموله به دلیل انجام آزمایشهای تکمیلی مربوط به بازیابی بود که در حال حاضر با موفقیت به اتمام رسیده است.
وی خاطرنشان کرد:در حال حاضر یکی از محمولههای پرتابی توسط این کاوشگر کاملا بستهبندی شده و آماده پرتاب است. همچنین هماهنگیهای لازم با پرتابگر این کاوشگر صورت گرفته که پس از ماه مبارک رمضان به فضا پرتاب خواهد شد.
*** افتتاح تونل باد مادون صوت در دانشگاه امیرکبیر
پروژه طراحی ساخت تونل باد مادون صوت دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ستاد توسعه فناوری هوا و فضا تعریف و پس از تصویب مراحل اجرایی آن در این دانشگاه انجام شد.
این تونل مدار باز و موتور آن باز از نوع مکنده است تا امکان آشکار سازی جریان در داخل آن وجود داشته باشد و کمترین تاثیر را در جریان داخل محفظه بگذارد.
ابعاد مقطع آزمایش دو در یک در یک متر است و حداکثر سرعت در سطح مقطع آزمایش تا 60 متر بر ثانیه می رسد.
***تولید 2 واکسن آسم و آلرژی برای اولین بار در ایران
واکسن آسم و واکسن آلرژی برای اولین بار در دنیا توسط شرکت بین المللی دارو درمان ایرواک روانه بازار شده و در مراسم جداگانه ای ظرف یکی دوماه آینده رونمایی میشود.
دکتر باقر شکری مدیر عامل شرکت بین المللی دارو درمان گفت :برای اولین بار در دنیا در حال تولید 2 واکسن آسم و واکسن آلرژی هستیم که در حال حاضر در مرحله پایلوت است و پس از راه اندازی کارخانه وارد بازار مصرف میشود.
وی ادامه داد: این دو واکسن به صورت سل اکتیویتور (فعال کننده) و ایمولیتور (افزایش سیستم ایمنی) تولید میشود و تا 6 ماه آینده به تولید انبوه میرسد.